Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Λεφτά υπάρχουν!!!

Σε διάλεξή του σε φοιτητές, ο καθηγητής Richard D. Wolff, αναφέρθηκε στο πρόβλημα του δανεισμού των χωρών. Εκτός από τις ΗΠΑ, ο καθηγητής χρησιμοποίησε ως παράδειγμα την Ελλάδα. Το βίντεο πρέπει να έχει κυκλοφορήσει και σε άλλα ιστολόγια, αλλά νομίζω ότι είναι απολαυστικό. Βέβαια προκαλεί θλίψη για δύο λόγους. Ο πρώτος έχει, φυσικά να κάνει με την πολιτική και τους πολιτικούς, στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια. Ο δεύτερος, με τη σύγκριση με τις διαλέξεις στα ελληνικά πανεπιστήμια. Δε μπορεί, ακόμη κι αν δεν ξέρετε γρι από οικονομικά, θα ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ τι θέλει να πει ο άνθρωπος και, εξίσου σημαντικό, θα το ΘΥΜΑΣΤΕ. Δηλαδή, θα έχουν επιτευχθεί και οι δύο βασικοί στόχοι της διδασκαλίας.



Πληροφορίες για τον καθηγητή Richard D. Wolff, που σημειωτέον υπήρξε καθηγητής του Έλληνα πρωθυπουργού Γ.Α. Παπανδρέου, μπορείτε να βρείτε στις ακόλουθες διευθύνσεις.
http://en.wikipedia.org/wiki/Richard_D._Wolff
http://www.rdwolff.com/

Λυπάμαι που οι σελίδες είναι στα αγγλικά, αλλά αν θέλετε μπορείτε να ψάξετε για άλλες στα ελληνικά. Ελπίζω να διασκεδάσατε, να μάθατε και να οργιστήκατε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου